Μπάνιο

Μπάνιο

Η διαδικασία του μπάνιου διαφέρει ανάλογα με το είδος τριχώματος του σκύλου (κοντότριχα, διπλός μανδύας, κ.λπ.). Το μπάνιο γίνεται σε ειδική μπανιέρα, με σκαλοπατάκια ώστε να μπαίνει μόνος του ο σκύλος στην μπανιέρα! Το νερό είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία, ανάλογα την εποχή και τις προτιμήσεις του κάθε σκύλου, ώστε να το απολαμβάνει.

 

Πριν το μπάνιο:

Κόψιμο νυχιών

Κόβουμε τα νύχια στο κατάλληλο μήκος ώστε να μην υποφέρει ο σκύλος μας από την πίεση που ασκείται στα πόδια του κατά τη διάρκεια του περιπάτου και της άσκησης.

Καθαρισμός αυτιών

Πραγματοποιείται με ειδικά προϊόντα, όπως σκόνη και ειδικά υγρά. Σκόνη για την αφαίρεση του περιττού τριχώματος (μόνο στις φυλές που χρειάζεται) από τον ακουστικό πόρο και ειδικά υγρά για την αφαίρεση του κεριού και των ακαθαρσιών.

Προετοιμασία

Ανάλογα με το είδος του τριχώματος χτενίζουμε, ξεμπερδεύουμε και αφαιρούμε το νεκρό τρίχωμα για να αναπνεύσει το δέρμα.

Λούσιμο

Ξεκινάμε το μπάνιο με δύο χέρια λούσιμο, (τουλάχιστον, ανάλογα την κατάσταση του σκύλου) και ένα χέρι ειδική μαλακτική.

Στέγνωμα

Στη συνέχεια στεγνώνουμε με ειδικές πετσέτες (κάθε σκύλος έχει τη δική του) και επαγγελματικό σεσουάρ μέχρι να στεγνώσει εντελώς και να επαλειφθεί η υγρασία.

Πινελιές

Φοράμε το trendy δωράκι μας, αρωματιζόμαστε (ανάλογα με το φύλο και την προσωπικότητα) και παίρνουμε πόζα για τη φωτογραφία!

Δείτε τις φωτογραφίες των φίλων μας:

https://www.facebook.com/pg/pantoumazigr/photos/?ref=page_internal

https://www.instagram.com/pantoumazi_dogmatrainers/

 

Κοντότριχα

Με διπλό τρίχωμα

Χτένισμα

 

*Όλες οι υπηρεσίες μας γίνονται με σεβασμό, αγάπη και υπομονή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία μορφή βίας και κανένα είδος αναισθησίας.

**Οι μπανιέρες, τα τραπέζια καθώς και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε απολυμαίνονται πρίν από κάθε σκύλο αλλά και κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών καλλωπισμού.

***Ο σκύλος πρέπει να έχει μαζί του ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, και να μας ενημερώσετε για τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες και προβλήματα υγείας.