Εξοικείωση – Εισαγωγή στο grooming

Το “Παντού Μαζί” δεν είναι απλά ένα κομμωτήριο σκύλων, είναι μια φιλοσοφία.

Είμαστε οι μοναδικοί στο χώρο που εδώ και 6 χρόνια εφαρμόζουμε τη διαδικασία της εξοικείωσης για τους μικρούς μας φίλους με ποσοστά επιτυχίας άνω των 95%.
Εξοικείωση δε σημαίνει ραντεβού γνωριμίας. Στη δική μας ομάδα έχουμε παντρέψει το κομμάτι της συμπεριφορικής εκπαίδευσης ειδικών χειρισμών, αξιολόγησης, ψυχολογίας σκύλων και ανθρώπων με το κομμάτι του καλλωπισμού με αποτέλεσμα τη συνολική εκπαίδευση του σκύλου στο κομμάτι του grooming.
Προσπαθούμε με πάρα πολλή αγάπη να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά κηδεμόνων που πρωταρχικό τους μέλημα είναι να προσφέρουν στο σκύλο τους την πιο υπέροχη ζωή που μπορούν.
Ο χρόνος και η αγάπη είναι ανεκτίμητα αγαθά και δεν κοστολογούνται.
Η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν και θα είναι δωρεάν για όσα χρόνια συμπορευόμαστε.

Ο καλλωπισμός για έναν σκυλάκο είναι εντελώς διαφορετικός από αυτό που εμείς οι άνθρωποι έχουμε στο μυαλό μας.
Όταν τα σκυλάκια θέλουν να καθαριστούν γλύφουν επιμελώς τα πατουσάκια τους και τις γεννετήσιες περιοχές τους, συνήθως όχι τόσο σχολαστικά όσο οι γατούλες.
Σίγουρα, δεν φαντασιώνονται έναν γκρούμερ – άτομο εκτός της οικογενειακής τους αγέλης – να τα πασπατεύει, σε ένα ξένο περιβάλλον – μακρυά από την ασφάλεια της φωλιάς τους – με έντονους θορύβους γύρω τους (σεσουάρ, μπλάστερ κλπ), πολλές μυρωδιές, άβολα αγγίγματα, ξένα αντικείμενα (βούρτσες, νυχοκόπτες) κλπ
Με δυο λόγια ο καλλωπισμός σε κομμωτήριο δεν είναι στη φύση του σκύλου.
Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να εκπαιδευτεί. Πολλές φορές βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε σκυλάκια που πραγματικά τρομοκρατούνται με τη διαδικασία αυτή.
Η δυσκολία τους αυτή, μπορεί να έχει κινδύνους στη σωματική τους ακεραιότητα και πάνω από όλα κλονίζεται η ψυχική τους ηρεμία και συνεπώς και του κομμωτή τους αλλά και του κηδομόνα.
Είναι δική μας λοιπόν η ευθύνη (κηδεμόνων και Επαγγελματιών) να βοηθήσουμε τα σκυλάκια να
γνωρίσουν τον καλλωπισμό και γιατί όχι να φροντίσουμε σιγά σιγά να τον αγαπήσουν.

Πώς το κάνουμε..

Ο χώρος μας είναι ειδικά διαμορφωμένος ώστε όλη η διαδικασία να γίνεται σταδιακά και χωρίς καθόλου πίεση
Η διαδικασία ξεκινάει από τον εξωτερικό χώρο του κομμωτηρίου μας, το δικό μας playground, έναν χώρο ειδικά αφιερωμένο σε παιχνίδι, ουρές που κουνιούνται, αμέτρητα φιλάκια , έναν χώρο γεμάτο αγάπη!

Εκεί γίνεται η συζήτηση με εσάς τον κηδεμόνα, όπου παίρνουμε πλήρες ιστορικό του μικρού σας φίλου και παράλληλα αξιολογείται από τη δική μας ομάδα ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του.

Ήδη ένα πολύ σημαντικό βήμα έχει γίνει. Γιατί τώρα για εμάς ο σκύλος σας δεν είναι ένας σκύλος αλλά ο δικός μας σκύλος.

Σταδιακά σε ένα ή και περισσότερα ραντεβού εισάγουμε το μικρό μας φίλο στους εσωτερικούς χώρους του κομμωτηρίου, αξιολογώντας κάθε φορά την ψυχική του κατάσταση και τη διάθεσή του να εξερευνήσει.

Η ομάδα μας είναι πλήρως εκπαιδευμένη σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής από το χρόνο προσαρμογής σε μυρωδιές, μέχρι τον κάθε ήχο ή αντικείμενο που θα πρέπει το σκυλάκι μας να αντιμετωπίσει κατά την επίσκεψή του στο κομμωτήριό μας.

Πολλές φορές οι επαγγελματίες κάνουν το λάθος να θεωρούν πως ένα κουτάβι θα εκπαιδευτεί εξ ορισμού στη διαδικασία του καλλωπισμού, αυτό που λέμε σε πετάω στα βαθιά νερά. Το αποτέλεμα είναι, συχνά (πιο συχνά από ότι θα θέλαμε) να πρέπει να φροντίσουμε σκυλάκια με πολύ άσχημες εμπειρίες, να αποκτήσουν ξανά εμπιστοσύνη και χαρά.
Ένας ηλικιωμένος σκύλος, ένας έφηβος, ένας ήρεμος σκύλος, ένας παιχνιδιάρης ή ένας φοβικός, έχουν απόλυτο και ίσο δικαίωμα να πάρουν αυτό που τους αξίζει, όσο χρόνο και αν χρειαστεί, όση προσπάθεια και αν απαιτηθεί.

Δεν έχει σημασία αν θα είστε για πάντα μαζί μας.

Αυτό είναι ένα δώρο που κάνουμε εμείς στο σκύλο σας και OXI σε εσάς.

Είναι ένα εφόδιο για ολόκληρη τη ζωή του, είναι αυτό που του αξίζει.
Εμείς βάζουμε το χρόνο μας, την τεχνογνωσία μας, το χώρο μας, την απεριόριστη αγάπη μας και εσείς το μόνο που έχετε να βάλετε είναι ο χρόνος σας στο πλάσμα που τόσο πολύ αγαπάτε.

Ο χρόνος και η αγάπη είναι ανεκτίμητα αγαθά και δεν κοστολογούνται.

Η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν και θα είναι δωρεάν για όσα χρόνια συμπορευόμαστε.

Ο σκύλος σου, ο κόσμος μας.

Με αγάπη,

Η ομάδα του

Παντού Μαζί ο Σκύλος  μου & Εγώ