Η ομάδα μας

Είμαι η Ευαγγελία και είμαι 38 χρόνων.

Η αλήθεια είναι πως σαν παιδί δεν μεγάλωσα με σκυλιά και δεν είχα καμία επαφή μαζι τους. Η μητέρα μου τα φοβόταν πολύ και μπορώ να πω πως μου είχε μεταδώσει αυτό το φόβο. Η πρώτη μου επαφή με σκύλο ως κηδεμόνας έγινε τυχαία. Στα 29 μου χρόνια το 2014. Το πρώτο μου σκυλί είναι ο Ντάρκο, ο πιο όμορφος κοπραντόρ του κόσμου. Και το πιο καλό σκυλί. Και είμαι πολύ τυχερή. Ο Ντάρκο μου έμαθε πολλά, αλλά δεν θα σας τα πω εδώ ;).

Βγήκα στην αγορά εργασίας από αρκετά μικρή ηλικία. Λίγο πριν κλείσω τα 17. Μέχρι τα 22 ασχολήθηκα με διάφορους κλάδους (ταμείας, πλασιέ, πωλήτρια, promotion, καθαρίστρια κ.α.) περιστασιακά αλλά κυρίως με την εστίαση. Από τα 22 μέχρι και τα 30 μου (2015) ξεκίνησα ως γραμματέας σε έναν μεγάλο όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης (ο μεγαλύτερος σήμερα) και από το δεύτερο χρόνο έγινα Υπεύθυνη του Διοικητικού τμήματος του Ομίλου. Τα χρόνια αυτά υπήρξαν σταθμός για τη ζωή μου. Τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική. Διδάχτηκα πάρα πολλά. Η καθημερινή συναναστροφή με επιχειρηματίες, καθηγητές, γονείς αλλά και κυρίως με τα παιδιά με διαμόρφωσε ως άνθρωπο. Έμαθα να ακούω και να αναγνωρίζω τις ανάγκες τους, το φόβο για την αποτυχία, την ανησυχία της αποδοχής, το άγχος για τις εξετάσεις κλπ. Έμαθα να μπορώ να διαχειριστώ τις όποιες εντάσεις και στην πορεία ανακάλυψα ότι η συμπεριφορά των παιδιών δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των σκύλων.

Το 2015 αποφάσισα να αλλάξω πορεία. Δεν είχα αποφασίσει ακόμη. Δεν ήξερα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Για περίπου ένα χρόνο έκανα περιστασιακές εργασίες. Είχα πολύ ελεύθερο χρόνο τον οποίο αφιέρωνα στο Ντάρκο μου. Με το αγόρι μου άρχισα να ανακαλύπτω πόσα κενά και ελλείψεις έχουμε σε ότι αφορά τις ανάγκες τους, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στον καλλωπισμό. Και σταδιακά δημιουργήθηκε η ανάγκη να ασχοληθώ με τα σκυλιά.

Το 2016 γεννήθηκε η ιδέα του Παντού Μαζί.

Στην αρχή ήθελα να γίνω εκπαιδεύτρια (εδώ γελάμε). Αφού ολοκλήρωσα το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών γνώρισα το δάσκαλό μου Μιχάλη Καπετανάκη (κομμωτής σκύλων).  Από την πρώτη στιγμή στο κομμωτήριό του, στη Νίκαια, μου εμπιστεύτηκε σκύλο για να τον κουρέψω. Κοντά του έμαθα να χειρίζομαι τη μηχανή με ασφάλεια αλλά κυρίως να χειρίζομαι, πραγματικά πάρα πολύ δύσκολα σκυλάκια. Από επιθετικά μέχρι υπερήλικα με ασθένειες και πολλές ιδιαιτερότητες. Εκεί ήρθα σε επαφή με πολλά σκυλιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν ήταν συνεργάσιμα.

Τότε αποφάσισα ότι θέλω να εντάξω την εκπαίδευση στον καλλωπισμό των σκύλων. Κάπως έτσι γεννήθηκε η φιλοσοφία του Παντού Μαζί ο Σκύλος μου και εγώ. Και το 2017 πήρε σάρκα και οστά.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες ήρθα αντιμέτωπη με πραγματικά πολύ δύσκολα σκυλάκια. Τα σκυλάκια που δύσκολα κάποιος αναλαμβάνει. Και στον δικό μου χώρο δεν είχα το δάσκαλό μου, ούτε φυσικά την εμπειρία του. Προσπαθούσα ώρες μέχρι να καταφέρω να τα κουρέψω με ασφάλεια. Οπότε ξεκίνησα τη διαδικασία της εξοικείωσης.

Από τότε μέχρι σήμερα, 6 χρόνια μετά, έχω φροντίσει αμέτρητα σκυλάκια. Έχω παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια (δια ζώσης και online). Ατομικά και ομαδικά. Ενημερώνομαι διαρκώς από κτηνιάτρους για τις μεταδιδόμενες και μη ασθένειες των μικρών μας φίλων αλλά και για τις πρώτες βοήθειες καθώς και από διάφορους επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου. Ενημερώνομαι φυσικά και για τις νέες τάσεις της μόδας!

Το πρώτο διάστημα αμφιταλαντεύτηκα με τον αν ήθελα να ασχοληθώ με το κομμάτι των διαγωνισμών κομμωτικής και τις εκθέσεις. Σταδιακά αποφάσισα ότι είναι κάτι που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία και τα πιστεύω μου. Την κομμωτική δεν τη βλέπω ανταγωνιστικά. Ούτε με ιντριγκάρει να κάνω το ίδιο κούρεμα ξανά και ξανά και να εξειδικευτώ μόνο σε αυτό. Δεν με εκφράζει αυτή η μορφή τέχνης. Για εμένα το κάθε σκυλάκι είναι διαφορετικό και μοναδικό. Έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο ζωής, την μοναδική δική του προσωπικότητα και φυσικά το δικό του μοναδικό στυλ. Η τέχνη της επικοινωνίας με το σκύλο είναι αυτή που με μάγεψε και με κέρδισε.

Ζούμε σε μία χώρα με χιλιάδες αδέσποτα, χιλιάδες ημίαιμα σκυλάκια και δυστυχώς με πολύ έντονο το στοιχείο της ημιμάθειας στο κομμάτι του grooming και της φροντίδας του ζώου συνολικά. Αποφάσισα λοιπόν να εστιάσω την εξειδίκευση μου πρώτα στο κομμάτι της εξοικείωσης και εκπαίδευσης των σκύλων και των κηδεμόνων τους στον καλλωπισμό, με σκοπό να χτίζουμε πρώτα μια σχέση εμπιστοσύνης με το σκύλο και να καταφέρνουμε έτσι με ασφάλεια, ηρεμία και χαρά να δημιουργούμε όμορφα κουρέματα.

Επέλεξα να βλέπω και να αντιμετωπίζω τα σκυλιά ως συντρόφους μας, μέλη της οικογένειας μας, δημιουργώντας κουρέματα (commercial) που τα βοηθούν να ζουν άνετα στην καθημερινότητά τους απολαμβάνοντας τη ζωή (θάλασσες, χωράφια, βόλτες…) και φυσικά βοηθώντας τους κηδεμόνες τους να μπορούν να συντηρούν εύκολα και γρήγορα την υγιεινή και την ομορφιά τους.

Ονειρεύτηκα ένα χώρο στον οποίο μπορεί να έρχεται ο κηδεμόνας με το σκυλάκι του και να λαμβάνει όλη την απαραίτητη πληροφορία και εκπαίδευση για να μπορεί να είναι Παντού και Πάντα μαζί με το σκύλο του.

Το δικό μου ¨βραβείο¨ λοιπόν είναι όταν καταφέρνουμε με την ομάδα μου ένα “ατίθασο” πλάσμα που δεν δέχεται καν το άγγιγμα, μετά το στάδιο της εξοικείωσης, να παραδίδεται κυριολεκτικά στα χέρια μας! Και τότε να κάνουμε και τα περίτεχνα κουρέματα με τους υπέροχους φιόγκους!

Οι χαρούμενες κουνιστές ουρές και το χαμόγελο των κηδεμόνων είναι η απόλυτη επιβράβευση.

Για εμένα το κάθε σκυλί είναι μοναδικό.