Καλλωπισμός Σκύλου – Τι είναι

Ο συστηματικός καλλωπισμός του σκύλου δεν αποτελεί επιλογή αλλά επιτακτική ανάγκη. Είναι απαραίτητος για τη σωματική του υγεία αλλά και την ψυχολογική του ευεξία. Ένα κομμάτι στο grooming του σκύλου πράγματι αφορά στην ομορφιά του. Υπάρχει όμως ένα πιο βασικό κομμάτι που αφορά στην υγεία του. Τη δική του και όλων γύρω του.

Έχεις δει τα ζώα που γλείφουν και καθαρίζουν συνέχεια το ένα το άλλο; Η διαδικασία αυτή ενισχύει τους ψυχικούς και συναισθηματικούς τους δεσμούς και παράλληλα διατηρεί την υγιεινή τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Φροντίζοντας το σκύλο σου στο επίπεδο που μπορείς κυριολεκτικά δημιουργείς μαζί του αγέλη. Για όσα δεν μπορείς ευτυχώς υπάρχουμε εμείς!

Ένας σκύλος απεριποίητος (αχτένιστος με κόμπους, με μεγάλα νύχια, ακούρευτα πατουσάκια, μαλλιά και τσίμπλες στα μάτια) είναι ευπαθής σε διάφορα προβλήματα που πολλές φορές εξελίσσονται σε ασθένειες και χρήζουν κτηνιατρικής επέμβασης.

Ένας πλήρης κύκλος καλλωπισμού περιλαμβάνει:
Τα νυχάκια του να είναι κοντά ώστε να περπατάει σωστά και να μην πονάει
Τα αυτάκια του να ειναι καθαρά και χωρίς τρίχες ώστε να προστατεύεται από ωτίτιδες, μικρόβια και δυσφορία.
Οι γεννετήσιες περιοχές να είναι περιποιημένες ώστε να μη συγκρατούνται μικρόβια και ακκαθαρσίες.
Πατουσάκια να είναι καθαρά ώστε να μην κινδυνεύει από άγανα, ρετσίνια και να μη μεταφέρει χώματα μέσα στο σπίτι.
Τα ματάκια να είναι σωστά περιποιημένα ώστε να μην δημιουργούνται φλεγμωνές από δάκρυα και τσίμπλες που εκτός από αντιαισθητικές είναι και επικύνδυνες για την υγεία του.
Η μουσούδα να είναι επιμελώς καθαρισμένη ώστε να μην μένουν υπολείμματα από τροφές και όχι μόνο.
Έλεγχο του δέρματος και του τριχώματος για τυχόν δερματοπάθειες ή εξωπαράσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια κλπ).
Βούρτσισμα και χτένισμα.
Μπάνιο και κατά περίπτωση κούρεμα.

Με τον συστηματικό καλλωπισμό έχουμε ένα καθαρό και μοσχοβολιστό σκύλο και είμαστε ήσυχοι πως παθήσεις όπως ωτίτιδες, δερματοπάθειες, εξωτερικές μολύνσεις από τραυματισμούς κ.ά. θα εντοπιστούν και θα αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο σκύλος μας.

Μετά από κάθε καλλωπισμό, κούρεμα ή χτένισμα όλα τα εργαλεία μας απολυμαίνονται και αποστειρώνονται και είναι έτοιμα και ασφαλή για τον επόμενο σκύλο.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο σωστός καλλωπισμός, αυξάνει τη μακροβιότητα των ζώων συντροφιάς.

*Όλες οι υπηρεσίες μας γίνονται με σεβασμό, αγάπη και υπομονή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία μορφή βίας και κανένα είδος αναισθησίας.

**Ο σκύλος πρέπει να έχει μαζί του ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, να είναι τσιπαρισμένος και να μας ενημερώσετε για τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες και προβλήματα υγείας.

***Κάποια από τα εργαλεία τα οποία είναι ακίνδυνα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης, είναι διαθέσιμα στο κατάστημα μας. Με χαρά θα σας δείξουμε πώς να τα χρησιμοποιείτε ώστε να καλλωπίζετε και να κρατάτε σε φόρμα το τρίχωμα του σκύλου σας μέχρι το επόμενο ραντεβού.