Καλλωπισμός Σκύλου – Τι είναι

Καλλωπισμός – Τι είναι

Ο συστηματικός καλλωπισμός του σκύλου δεν αποτελεί επιλογή αλλά επιτακτική ανάγκη. Είναι απαραίτητος για τη σωματική του υγεία αλλά και την ψυχολογική του ευεξία. Ένας σκύλος απεριποίητος (αχτένιστος με κόμπους, με μεγάλα νύχια, ακούρευτα πατουσάκια, μαλλιά και τσίμπλες στα μάτια) είναι ευπαθής σε διάφορα προβλήματα που πολλές φορές εξελίσσονται και σε ασθένειες ή χρήζουν επέμβασης.

Ένας πλήρης κύκλος καλλωπισμού περιλαμβάνει: Έλεγχο και καθαρισμό αυτιών, ματιών και δοντιών. Έλεγχο της γενετικής περιοχής, για οτιδήποτε ασυνήθιστο. Έλεγχο στις πατούσες, ανάμεσα στα ‘’μαξιλαράκια” και κόψιμο νυχιών. Έλεγχο του δέρματος και του τριχώματος για τυχόν δερματοπάθειες ή εξωπαράσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια κλπ). Βούρτσισμα και χτένισμα. Μπάνιο και κατά περίπτωση κούρεμα.

Με τον συστηματικό καλλωπισμό έχουμε ένα καθαρό και μοσχοβολιστό σκύλο και είμαστε ήσυχοι πως παθήσεις όπως ωτίτιδες, δερματοπάθειες, εξωτερικές μολύνσεις από τραυματισμούς κ.ά. θα εντοπιστούν και θα αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο σκύλος μας.

Μετά από κάθε καλλωπισμό, κούρεμα ή χτένισμα όλα τα εργαλεία μας απολυμαίνονται και αποστειρώνονται και είναι έτοιμα και ασφαλή για τον επόμενο σκύλο. Τα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε είναι υποαλλεργικά, με βάση το ελαιόλαδο και την aloe vera, ώστε να μηδενίσουμε τις πιθανότητες να δημιουργηθεί κάποια δερματική πάθηση στο σκύλο σας όπως κατά καιρούς συμβαίνει από κακής ποιότητας σαμπουάν. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία ανάλογα με τη φυλή, το τρίχωμα, το χρώμα και την ηλικία του σκύλου, σε διάφορα αρώματα καθώς και ειδικά εντομοαπωθητικά σαμπουάν. Κάποια από τα εργαλεία τα οποία είναι ακίνδυνα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης, είναι διαθέσιμα στο κατάστημα μας. Με χαρά θα σας δείξουμε πώς να τα χρησιμοποιείτε ώστε να καλλωπίζετε και να κρατάτε σε φόρμα το τρίχωμα του σκύλου σας μέχρι το επόμενο ραντεβού.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο σωστός καλλωπισμός, αυξάνει τη μακροβιότητα των ζώων συντροφιάς.

*Όλες οι υπηρεσίες μας γίνονται με σεβασμό, αγάπη και υπομονή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία μορφή βίας και κανένα είδος αναισθησίας.

**Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να συνοδεύσετε το σκύλο σας, μπορούμε να τον παραλάβουμε από το χώρο σας και να τον επιστρέψουμε.

***Ο σκύλος πρέπει να έχει μαζί του ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, να είναι τσιπαρισμένος και να μας ενημερώσετε για τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες και προβλήματα υγείας.