Καλλωπισμός

Καλλωπισμός

Ο καλλωπισμός είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται ανάμεσα στα κουρέματα ώστε να συντηρήσουμε το κούρεμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει ότι και το μπάνιο του σκύλου καθώς και ψαλίδισμα γύρω από τα μάτια, καθάρισμα της κοιλιάς και της ευρύτερης περιοχής, καθάρισμα πατουσών από περιττό τρίχωμα, καθώς και συντήρηση του κουρέματος με ψαλίδισμα στις περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Αναλυτικότερα:

Κόψιμο νυχιών

Κόβουμε τα νύχια στο κατάλληλο μήκος ώστε να μην υποφέρει ο σκύλος μας από την πίεση που ασκείται στα πόδια του κατά τη διάρκεια του περιπάτου και της άσκησης.

Καθαρισμός αυτιών

Πραγματοποιείται με ειδικά προϊόντα, όπως σκόνη και ειδικά υγρά. Σκόνη για την αφαίρεση του περιττού τριχώματος από τον ακουστικό πόρο και ειδικά υγρά για την αφαίρεση του κεριού και των ακαθαρσιών.

Καθαρισμός πατουσών

Με ιδιαίτερη προσοχή καθαρίζουμε τις πατούσες από τις τρίχες και διάφορες άλλες ακαθαρσίες, καθώς και από τα διάφορα αγκάθια στην περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα. Με συστηματικό καθαρισμό αποφεύγουμε τυχόν μολύνσεις, πληγές και το γενικότερο ερεθισμό της περιοχής. Φυσικά, διατηρούμε την απαραίτητη και για εμάς υγιεινή του χώρου μας.

Καθαρισμός της κοιλιάς και της ευρύτερης περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Απαραίτητος καθαρισμός, αφού η περιοχή της κοιλιάς και των γεννητικών οργάνων είναι από τις πρώτες περιοχές που λερώνονται. Καθαρίζονται προσεχτικά με μηχανή και απομακρύνονται, με ψαλίδι, οι τρίχες που μπορεί να εμποδίζουν την υγιεινή του σκύλου.