Κούρεμα

Κούρεμα

Το κούρεμα του σκύλου επιλέγεται με βάση τις ανάγκες του. Κυρίαρχο ρόλο για την επιλογή παίζει το τρίχωμά του, αν είναι συγκεκριμένης φυλής ή φάτσας (αν κουρεύεται ή όχι, αν stripp-άρεται κλπ) και φυσικά το χρόνο που μπορεί να αφιερώσει ο ιδιοκτήτης του για την καθημερινή του φροντίδα, χτένισμα, τακτικά μπάνια. Καταλήγουμε μαζί, ποιο κούρεμα του ταιριάζει καλύτερα, προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί πιο εύκολα την καθημερινή υγιεινή του φροντίδα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η κάθε κατηγορία αναλυτικά.

Με μηχανή

Αν η κατάσταση του τριχώματος το επιτρέπει, δηλαδή ΔΕΝ είναι τζιβιασμένο (παραπομπή σε άρθρο) , τότε μπορούμε να επιλέξουμε μήκος (παραπομπή σε άρθρο) ή και σχέδιο.

Ανάλογα λοιπόν το κούρεμα, το σκυλάκι πριν το μπάνιο: το χτενίζουμε, κουρεύουμε το περιττό τρίχωμα, αφαιρούμε τυχόν τρίχες από τα αυτάκια με ειδική σκόνη, καθαρίζουμε τα πατουσάκια, κόβουμε τα νυχάκια και ετοιμαζόμαστε για το μπάνιο.

Το μπάνιο περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 χέρια σαμπουάν, ένα βαθύ καθαρισμού και τουλάχιστον ένα ανά τύπο τριχώματος. Για ενυδάτωση και προστασία ολοκληρώνουμε με ένα χέρι μαλακτική κρέμα.

Ακολουθεί το στέγνωμα πρώτα με πετσέτα (το κάθε σκυλάκι έχει δική του) και στη συνέχεια με ειδικό σεσουάρ.

Μόλις στεγνώσει και χτενιστεί ολοκληρώνουμε το κούρεμα με τη μηχανή στο σώμα και ψαλιδίζουμε το κεφάλι και την ουρά. Λιμάρουμε τα νυχάκια για να μην γρατζουνάνε και αφού στολιστούμε με φιογκάκι ή παπιγιόν/γραβάτα/μπαντάνα αρωματιζόμαστε και φωτογραφιζόμαστε για τα social!

Με ψαλίδι

Αν η κατάσταση του τριχώματος το επιτρέπει, δηλαδή ΔΕΝ είναι τζιβιασμένο (παραπομπή σε άρθρο) , τότε μπορούμε να επιλέξουμε μήκος (παραπομπή σε άρθρο) ή και σχέδιο. Ανάλογα λοιπόν το κούρεμα, το σκυλάκι πριν το μπάνιο: εφαρμόζουμε ειδικά προϊόντα για την ενυδάτωση του τριχώματος, το χτενίζουμε, αφαιρούμε τυχόν τρίχες από τα αυτάκια με ειδική σκόνη, καθαρίζουμε τα πατουσάκια, κόβουμε τα νυχάκια και ετοιμαζόμαστε για το μπάνιο.

Το μπάνιο περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 χέρια σαμπουάν, ένα βαθύ καθαρισμού και τουλάχιστον ένα ανά τύπο τριχώματος. Για ενυδάτωση και προστασία ολοκληρώνουμε με ένα χέρι μαλακτική κρέμα.

Ακολουθεί το στέγνωμα πρώτα με πετσέτα (το κάθε σκυλάκι έχει δική του) και στη συνέχεια με ειδικό σεσουάρ.

Μόλις στεγνώσει και χτενιστεί ολοκληρώνουμε το κούρεμα μόνο με ψαλίδι. Λιμάρουμε τα νυχάκια για να μην γρατζουνάνε και αφού στολιστούμε με φιογκάκι ή παπιγιόν/γραβάτα/μπαντάνα αρωματιζόμαστε και φωτογραφιζόμαστε για τα social!

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο σωστός καλλωπισμός, αυξάνει τη μακροβιότητα των ζώων συντροφιάς.

*Όλες οι υπηρεσίες μας γίνονται με σεβασμό, αγάπη και υπομονή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία μορφή βίας και κανένα είδος αναισθησίας.

**Οι μπανιέρες, τα τραπέζια καθώς και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε απολυμαίνονται και αποστειρώνονται πρίν από κάθε σκύλο αλλά και κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών καλλωπισμού.

***Ο σκύλος πρέπει να έχει μαζί του ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, και να μας ενημερώσετε για τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες και προβλήματα υγείας.

 

Κούρεμα Μηχανής

 

Κούρεμα με ψαλίδι

 

Stripping