Κούρεμα

Κούρεμα

Το κούρεμα του σκύλου επιλέγεται με βάση τις ανάγκες του και φυσικά με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει ο κηδεμόνας του για την καθημερινή του φροντίδα. Κυρίαρχο ρόλο για την επιλογή του κουρέματος παίζει το τρίχωμά του. Ανεξάρτητα από το αν είναι συγκεκριμένης φυλής ή αν είναι ημίαιμο, εξετάζουμε αρχικά αν επιτρέπεται να κουρευτεί το τρίχωμά του. Για παράδειγμα οι σκύλοι με διπλό μανδύα ΔΕΝ κουρεύονται.

Εάν λοιπόν το σκυλάκι μας κουρεύεται τότε πρέπει να επιλέξουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος δηλαδή με  ψαλίδι/μηχανή ή πρέπει να κουρευτεί με τη μέθοδο του “stripping” δηλαδή την αφαίρεση της ώριμης/περιττής τρίχας με το χέρι (schnauzer, west highland terrier, κ.λπ). Φυσικά σημαντικό ρόλο για την επιλογή του κουρέματος (μήκος, στυλ, κ.λπ) παίζει και ο χρόνος που μπορεί να αφιερώσει ο κηδεμόνας του στην καθημερινή του φροντίδα, βούρτσισμα, χτένισμα, τακτικά μπάνια, κ.λπ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η υπηρεσία κουρέματος.

Με μηχανή

Αν η κατάσταση του τριχώματος το επιτρέπει, δηλαδή ΔΕΝ είναι τζιβιασμένο , τότε μπορούμε να επιλέξουμε το μήκος και το στυλ (asian style, puppy clip, commercial) που ταιριάζει καλύτερα στο σκύλο μας.

Ανάλογα λοιπόν το κούρεμα, το σκυλάκι πριν το μπάνιο: το χτενίζουμε, κουρεύουμε το περιττό τρίχωμα, αφαιρούμε τυχόν τρίχες από τα αυτάκια με ειδική σκόνη, καθαρίζουμε τα πατουσάκια, κόβουμε τα νυχάκια και ετοιμαζόμαστε για το μπάνιο.

Το μπάνιο περιλαμβάνει 2 χέρια σαμπουάν, ένα βαθύ καθαρισμού και τουλάχιστον ένα ανά τύπο τριχώματος. Για ενυδάτωση και προστασία ολοκληρώνουμε με μάσκα για απόλυτη ενυδάτωση.

Ακολουθεί το στέγνωμα πρώτα με πετσέτα (το κάθε σκυλάκι έχει δική του) και στη συνέχεια με ειδικό σεσουάρ.

Μόλις στεγνώσει και χτενιστεί ολοκληρώνουμε το κούρεμα με τη μηχανή στο σώμα και ψαλιδίζουμε το κεφάλι και την ουρά. Λιμάρουμε τα νυχάκια για να μην γρατζουνάνε και αφού στολιστούμε με φιογκάκι ή παπιγιόν/γραβάτα/μπαντάνα αρωματιζόμαστε και φωτογραφιζόμαστε για τα social!

Με ψαλίδι

Αν η κατάσταση του τριχώματος το επιτρέπει, δηλαδή ΔΕΝ είναι τζιβιασμένο, τότε μπορούμε να επιλέξουμε μήκος και στυλ. Ανάλογα λοιπόν το κούρεμα, το σκυλάκι πριν το μπάνιο: εφαρμόζουμε ειδικά προϊόντα για την ενυδάτωση του τριχώματος, το χτενίζουμε, αφαιρούμε τυχόν τρίχες από τα αυτάκια με ειδική σκόνη, καθαρίζουμε τα πατουσάκια, κόβουμε τα νυχάκια και ετοιμαζόμαστε για το μπάνιο.

Το μπάνιο περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 χέρια σαμπουάν, ένα βαθύ καθαρισμού και τουλάχιστον ένα ανά τύπο τριχώματος. Για ενυδάτωση και προστασία ολοκληρώνουμε με ένα χέρι μαλακτική κρέμα.

Ακολουθεί το στέγνωμα πρώτα με πετσέτα (το κάθε σκυλάκι έχει δική του) και στη συνέχεια με ειδικό σεσουάρ.

Μόλις στεγνώσει και χτενιστεί ολοκληρώνουμε το κούρεμα μόνο με ψαλίδι. Λιμάρουμε τα νυχάκια για να μην γρατζουνάνε και αφού στολιστούμε με φιογκάκι ή παπιγιόν/γραβάτα/μπαντάνα αρωματιζόμαστε και φωτογραφιζόμαστε για τα social!

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο σωστός καλλωπισμός, αυξάνει τη μακροβιότητα των ζώων συντροφιάς.

*Όλες οι υπηρεσίες μας γίνονται με σεβασμό, αγάπη και υπομονή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία μορφή βίας και κανένα είδος αναισθησίας.

**Οι μπανιέρες, τα τραπέζια καθώς και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε απολυμαίνονται και αποστειρώνονται πρίν από κάθε σκύλο αλλά και κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών καλλωπισμού.

***Ο σκύλος πρέπει να έχει μαζί του ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, και να μας ενημερώσετε για τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες και προβλήματα υγείας.

 

Κούρεμα Μηχανής

 

Κούρεμα με ψαλίδι

 

Stripping